Planket

Välkommen på vår utomhusutställning Planket på Forumtorget. Det blir 20 fotografer från 5+ länder (Sverige, Kroatien, Tyskland, Kanada, Spanien och Frankrike). Här är ett urval av det som kommer ställas ut:

Julia Bremler Lindberg

Julia Bremler Lindberg har fotat sedan hon var liten och fotograferar mycket natur för tillfället, särskilt för att fånga känslan som finns i skogen.

Christer Björkman

Christer Björkman är amatörfotograf som är särskilt intresserad av gatufoto, människor och arkitektur.

Rolf Strandberg

För Rolf Strandberg är inte den perfekta bilden det viktigaste utan att utveckla sitt fotografi, gärna genom att fånga detaljer i sin omgivning.

Marie Veran

Den kanadensiska fotografen Marie Veran koncentrerar sig på ett enkelt och minimalistiskt liv, något som också blivit hennes mantran. Veran hittar vi även som soloutställare i årets festival.

Johanna L Rönn & Bastien Anguiano

Den franska fotografen Bastien Anguiano och svenska Johanna L Rönn har kombinerat sina bildspråk genom att ha gjort en s.k. ”film swap” där den ena fotat en rulle och sedan låtit den andra personen återanvänt rullen i sin filmkamera. Det ger i slutändan en rulle full med bilder där slumpen får vara med och påverka och forma bilden.

Harald Cederlund

Harald Cederlund är en fotograf med en barnslig fascination för att utforska naturen omkring honom. Han fokuserar på porträtt av växter, svampar, lavar och mossor, och använder ofta staplingstekniker för att försöka fånga detaljer som annars skulle förbli osynliga.

Hans Wall

Nostalgi, ett ord som sammanfattar en stor del av Hans fotograferande. Mode, fordon, arkitektur. Det var vackrare förr.

Beatrix Hygrell

När en av Beatrix Hygrells resebilder valdes ut för National Geographic Your Shot-boken 2015 började hennes djupare nyfikenhet på fotografi. Det hon älskar med fotografering är att hon kan gå vilse i tid i den där lilla rektangulära ramen, leva i nuet med allt som finns framför henne. Hon känner sig dragen antingen till ljuset, uppsättningen, formen eller strukturen på en plats.

Nikolai Pertoft

Nikolai Pertoft är nitton år och jobbar sedan i somras som fotograf, ofta åt Uppsalaföretag som restauranger och frisörer. Han tar mest porträtt och landskapsbilder.

Carina Semiao

Den portugisiska amatörfotografen Carina Semiao är numera baserad i Uppsala, Sverige. Hon fångar naturliga linjer, former och skuggor på bild, saker som andra missar.

Barbro Agstam

Barbro Agstam lives in Uppsala. She photographs portraits, creative portraits and staged photography.

Darija Šesto

Fotografen Darija Cesto har ställt ut flertalet gånger i sitt hemland Kroatien. Hon är mest inspirerad av naturen i sitt fotografi, och hennes favoritmotiv är makro, porträtt, abstrakt liksom fine art nude.

JingJing Zhou

Jing Jing Zhou älskar den här världen och vill fortsätta att fotografera den ännu mer. Det viktigaste för henne i hennes fotograferande är att hon gör det för sin egen skull.

Sandra Kruhek

Sandra Kruhek är född, uppvuxen och bosatt i Zagreb, Kroatien. Hon är hobbyfotograf och har fotografering som ett av de stora glädjeämnena i livet. Hon skulle kunna gå runt i timtal och bara fotografera.