Utställningar

Barns drömmar

Pumphuset

Cécile Magnan, Frankrike

Cécile Magnan är en fransk självlärd konstnär med litterär bakgrund. Hon kommer från en familj av målare och musiker. Hennes fotografiska utbildning ägde rum utanför den akademiska världen. Hon behandlar fotografi som en konstform som inte ska efterlikna verkligheten, utan återskapa den med en nypa poesi och magi. Det som först var en hobby blev en sann passion. Att använda bilder för att skapa handgjorda collage är ett annat sätt för henne att uttrycka sin poetiska världsbild och sina känslor. Hennes favoritteman är natur, kärlek, melankoli, smärta och funderingar.

Barns drömmar

Om utställningen

Barndom syftar på oskuldsfullhet, skörhet och förgänglighet. Det är tiden då barn leker, lär, experimenterar, skapar, fantiserar och DRÖMMER i en om möjligt skyddad och kärleksfull miljö. Naturen tillhandahåller en plats där barn kan växa upp, förändras och drömma sina underbaraste drömmar. Men idag är naturen i hög grad hotad. Klimatförändringarna har redan synliga effekter på miljön.

Barndomen är också tiden för barn att lära sig om bevarandet av jorden som planet och känna ansvar för dess framtid. Ibland behöver de till och med lära vuxna hur man gör. Barns drömmar beskrivs och framhävs genom denna dualitet i kollagen: Barndomen handlar både om att tänka och om att bli medveten. Utställningen är en visuell varning med en gnutta poesi och fantasifulla detaljer där alla barns ögon förmedlar ett brådskande budskap med hoppet om att rädda naturen, jorden och kommande generationer.