Utställningar

Den du är och alltid varit

Pumphuset

Johanna L. Rönn, Sverige

Johanna Liljestrand Rönn är en prisbelönt fotograf som tidigare ställt ut både i Sverige och internationellt. Hennes fotografi kretsar ofta kring en känsla av lugn och intimitet. Inspirationen kommer oftast i ensamhet och fotograferandet blir en form av meditation och närvaro. Johanna fotograferar både analogt och digitalt och mörkrumsarbete är ofta en del av skapandeprocessen.

Den du är och alltid varit

Om utställningen

I utställningen ”Den du är och alltid varit” utforskar Johanna de delar av oss som vi alltid burit med oss. De korn av den du är och som aldrig försvunnit trots att tiden gått. Det som på något sätt definierar oss och den vi känner att vi är innerst inne. De minnesbilder och känslor som vi fortfarande kan identifiera så starkt trots att många år passerat och vi förändrats på många andra sätt.

I sin utställning jobbar Johanna med att återskapa minnesbilder från barndomen genom att jobba med bilder i mörkrummet och skapa laptopografier. Dessa minnesbilder får sedan en koppling till nutiden genom att paras ihop med en nytagen bild och forma diptyker. I sin utställning hoppas Johanna att betraktaren själv reflekterar över vad som stannat kvar. Vilka egenskaper eller känslor finns kvar idag och varför. Finns det en sorg eller ett lugn i den vetskapen, vilka känslor bär vi ständigt med oss?