Utställningar

Hillbrow Boxing Club

Magasin X

Troy Enekvist, Sverige

Troy Enekvist bor i Uppsala med sin fru och sina barn. Han är utbildad journalist och bildjournalist, vilket givit honom privilegiet att arbeta över hela världen. Bland annat i Sydafrika, på tidningen Mail & Guardian, som bilderna från den här utställningen kommer från.

Han har fått både internationella och nationella utmärkelser för sitt arbete. 2021 vann han Helsingborgs dagblads fotopris för en bok han gjort om klimatflyktingar i Bangladesh ”Klimatflykt”. Han har vunnit flera utmärkelser i College Photographer of the Year, fått Palmestipendiet och flera Sidastipendier.

Hillbrow Boxing Club

Om utställningen

Boxningsklubben i stadsdelen Hillbrow i Johannesburg drivs sedan 20 år tillbaka av den tidigare amatörboxaren George Khosi som växt upp i området. Hans karriär fick ett hastigt slut efter att han attackerades i sitt hem i Hillbrow och lämnades att dö med tre kulor i benet och en i huvudet, som precis missade ögat. Under överfallet, när han låg i sitt blod, tänkte han att det inte fick vara slutet. Han bestämde sig för att viga sitt liv åt Hillbrows barn och ungdomar, och att ge dem hopp om livet genom boxning. Barn och unga kommer dagligen till Khosis klubb för att träna, ha kul tillsammans och skapa sig en framtid i ett av Afrikas farligaste områden.