Utställningar

Instinkter. Lika men olika

Juvelen

Cristina Dias de Magalhães, Luxemburg

Cristina Dias de Magalhães (f. 1979 in Luxemburg) är en konstfotograf som utforskar människans kropp och väsen genom olika sätt att observera och iaktta. Under de senaste åren har hennes fotografiska verk ställts ut i Frankrike, Spanien, Portugal, Luxemburg, Tunisien och Kina. Hon har även en doktorsexamen i konst från University Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Instinkter. Lika men olika visades på Imago Lissabon Fotofestival 2020 på Centre d'Art Nei Liicht och under europeiska fotografiska månaden 2021 i Luxemburg.

Instinkter. Lika men olika

Om utställningen

”Victorias och Helenas födelse förändrade allt. De är nu en del av min värld, mitt liv, mig själv. Vi utvecklas sida vid sida förenade av ett unikt band. Jag påbörjade Instinkter. Lika men olika som den tysta observatören av den begynnande dualismens utforskningar och möten. Jag förstår nu att det här var processen för att omdefiniera mig som kvinna, mamma och konstnär.”

"Instinkter. Lika men olika" är som en dagbok där Cristina Dias de Magalhães tolkar sin familjs miljö visuellt och känslomässigt. Hon återupptäcker ögonblicken länkade till tidig barndom och hon etablerar en dialog mellan människa och djur där instinkter råder och vägleder, utrustad med symbolik. Hennes diptyker avslöjar ett tyst band skapat via ögonblick som delats och upplevts tillsammans och påminner oss om att vi är födda i en komplex värld där instinkter är grunden för överlevnad.