Utställningar

Kusiner

Nedre Slotts

Kristen Joy Emack, USA

Kirsten Emack är antagen som Macdowell Fellow och Mass Cultural Council Fellow. I juni i år tilldelades hon det prestigefyllda priset Saint Botolph Grant. Hennes arbete visades nyligen på Helsinki Photofest och på ACP Foto Festival i Atlanta som en del av utställningen Ones To Watch, kurerad av Mary Stanley. Hon är CRITICAL MASS top 50-vinnare, har mottagit Michael Reichmann Project Grant och blivit nominerad till PDN Emerging 30. Hennes intervju i Italienska Vouge publicerades i februari 2020, och hon är serievinnare i Lensculture Portraits.

Emack vann förstaplatsen i the Social Documentary Network’s ZEKE Award, och hennes verk visades på Photoville i höstas. Hon har publicerats i flera tidskrifter såsom OATH Magazine i Sydafrika, Click-Rivista i Italien, The Curious Society Volume One, i boken PRIMAL SIGHT och The Sun Magazine. I höstas arbetade hon i Miami med Past And Present Of The Body, kurerad av Pietro Daprano, och är representerad av Gallery Kayafas i Boston.

Kusiner

Om utställningen

Kirsten Joy Emack har fotograferat sin dotter och tre syskonbarn i nästan ett decennium. Det finns något heligt med flickors liv och deras oskyldiga, självsäkra relationer till sig själva, sin värld och varandra har en stark dragningskraft. Här finns en intim och andlig kännedom, både ordinär och extraordinär, och Emacks mål är att fånga briljansen i deras gemenskap. Kirsten Joy Emacks förhoppning är att de, när de ser tillbaka på det här dokumentära verket, kommer att se sin skönhet och sin hängivenhet till varandra och att de hittar sig själva här, i arbetet de skapat tillsammans, återspeglat med kärlek.