Volontär

Bli en aktiv del av festivalen! 

Vi behöver fler dedikerade människor för att genomföra festivalen – tag tillfället i akt och bli en del av vårt gäng! Det är en möjlighet för dig att utöka ditt nätverk, lägga till erfarenhet på din CV och prova något nytt! Uppgifterna varierar; skriva inlägg i sociala medier, bygga utställningsväggar, sälja biljetter, leta efter sponsorer, och mer därtill. Du kan antingen anmäla dig till planeringen – och gå med redan nu – eller hoppa på tåget senare invid själva festivalen. 

Uppsala Fotofestival leds av frivilliga och det är faktiskt tio år sedan vi hade vår första upplaga. Vårt mål är ett mer inspirerande fotografiskt Uppsala för fotografer, amatörer och professionella liksom den fotoälskande allmänheten. 

Den senaste festivalen hölls 2019 med 104 utställande fotografer från åtta länder, på 14 lokaler runt om i Uppsala. Vi hade ett antal föredrag och workshops samt en paneldebatt. Volontärerna är festivalens hjärta, och vi kan inte göra det här utan dig!

Bli en del av vårt gäng

Skicka ett mejl till vår volontärchef Anna Lundgren: anna@uppsalafotofestival.se
Eller kontakta oss om du har frågor, idéer eller vill samarbeta, på info@uppsalafotofestival.se

Arbetsområden

Sociala medier och redaktionellt arbete

Skriva innehåll till webben, pressmeddelanden samt tryckt material. Språkgranskning, redigering och publicering av inlägg på vår webbplats samt våra sociala medier (Facebook och Instagram).

Lokalansvariga

Ha löpande kontakt med lokalägare, se till att lokalen är iordningställd inför festivalen, förbereda hängningar av utställningar, ta hand om fotografer och volontärer på plats före och under festivalen.

Planketansvarig

Ansvara för Planket, svara på frågor, ta hand om ansökningarna, se till att Planket är iordningställt för hängning, sköta vaktschemat (vaktning delas av deltagande planketfotografer) samt se till att riva/återställa platsen för Planket efter avslutad festival. 

Infrastruktur

Hämta/köpa material, sköta tekniken, bygga uställningsytor, måla, distribuera material, biljettförsäljning, m.m.

 

Utställningsförberedelser/hängning

Hänga utställningar cirka en vecka före festivalen, assistera fotografer, hämta material och/eller utställningar. 

Vi ser fram emot att höra från dig!