Utställningar 2022

Timeless

Juvelen

Malin Vretblad Plesse, Sverige

Malin Vretblad Plesse är en amatörfotograf som bor i Uppsala med sin familj och arbetar som forskningssjuksköterska. Hon har alltid varit intresserad av att ta bilder men det är först under de senaste åren som hon tagit fotograferingen till sitt hjärta och upptäckt hur inspirerande det verkligen är. Hon har börjat utforska den spännande världen av att illustrera omgivningen genom en lins. Hon gillar att fånga kontraster och oväntade mönster omkring sig. Naturen och djuren väcker särskilt hennes intresse, men också vackra byggnader och andra landskap. Tidigare har hon haft ett par små fotoutställningar och har bland annat ställt ut på Planket två gånger.

Timeless

Om utställningen

I barndomen tillbringade Malin sina skollov på släktgården i Östergötland. Där bland vackra miljöer, djur och natur lekte hon med sina syskon och lärde sig mycket om livet. Det är en plats där många generationer av barn i hennes familj har vuxit upp. Historien lever vidare genom bevarade miljöer, föremål och traditioner. Varje gång hon kommer till gården nu i vuxen ålder får hon en känsla av lugn och trygghet. Där samlar hon energi och kraft.

Vretblad Plesse såg ofta sin pappa, Per Vretblad, med kameran i hand när hon växte upp och han har dokumenterat hela hennes barndom på ett väldigt fint sätt. Hans fotograferande och bilder inspirerar henne. Naturen inspirerar henne. Vackra miljöer inspirerar henne. Malin har i sin utställning Timeless kombinerat dessa inspirationskällor i en serie bilder som visar en glimt av hennes barndom. Hon har i några av bilderna använt sig av sin pappas fotografier och dubbelexponerat med ett av sina egna.